ZENITH CONFERENCE CENTER

  • 2010

  • AWARDS

    First place at the „Insign Design Awards 2010“. The jury was composed of members of the Moroso group – Italy Nominee of the 2010 Bucharest Architecture Annual, Design Section

  • STATUS

    Built

BRIEF CLIENT

Având în vedere ca se află în cadrul hotelului Golden Tulipe Mamaia ( amplasat pe malul mării ), ne dorim un centru de conferinţe versatil, care pe timpul verii să poată prelua evenimente de entertainment, iar în extrasezon să se axeze pe bussines, corporate etc..

CONCEPT

Incercând să combin cerinţa ludică cu cea de bussines, am abordat o exprimare organică, aceasta reusind să îmbine partea de reprezentare cu cea tehnică ( mascarea anumitor trasee de instalaţii) . Astfel elementul central, “ameoba rosie”, devine elementul de forţă al ansamblului dominând zona foyerului, exact deasupra scării elicoidale de acces. Este primul şi ultimul element care este perceput de către vizitator în acest centru de conferinţe, generând o personalitate aparte, care emană forţă şi mister. Restul ansamblului tratat monocrom, cu pereţi şi pardoseală epoxidică în culoare albă, se subordonează “ameobei”. Canapeaua cu tentacule cu geometrie variabilă a fost proiectată de mine, ca parte integrantă din concep.