CASA WASHINGTON

  • 2013-2014

  • STADIU

    Construit

Din punct de vedere stilistic, casa-vilă din strada Washington se încadrează curentului neoromânesc în expresia sobră și relativ modernizată a secolului XX, în care accentul este pus pe jocul volumelor și unele detalii decorative specifice ale fațadelor.

Clădirea este amplasată pe o parcelă ce datează nemodificată din deceniul 2 al secolului XX. Imobilul aparține perioadei constructive a anilor 1920-1940, face parte din fondul construit al arhitecurii civile – locuință familială de lux- program predominant în zonă. Se încadrează ca funcțiune, marimea parcelei, amplasarea pe lot și stilistica arhitecturală regulilor post și prestabilite ale regimului de construire din parcelarea Bonaparte, având valoare urbanistică mare.
Reședința este încadrată pe Lista Monumentelor istorice cod B și face parte din parcelarul zonei protejate Nr. 49 parcelarea Bonaparte-Mora, subzona L2b.
Intervenția în cazul acestui imobil a presupus: consolidarea structurală a întregii clădiri și a structurii mansardei, recompartimentarea și refinisarea interioarelor, restaurarea fațadelor și extinderea imobilului printr-o terasă exterioară acoperită.