STRÂMTOAREA BERING

  • 2009

Cubul păcii
Cubul păcii va fi amplasat pe linia timpului dintre cele două insule. Amplasarea memorialului păcii pe această linie trimite cu gândul la ideea de perpetuare a timpului la faptul că pacea trebuie să fie atât azi, cât și mâine, în fiecare zi .
Pacea este o stare fragilă și depinde de noi să realizăm această stare. Ea poate fi prezentă în orice fel de condiții.
Cubul alb plutește deasupra mării și crează un spațiu protectiv și simbolic leagă viitorul de prezent (mâine-azi).

În acest cub se crează o zonă cilindrică în legătură cu fundul mării. În acest cilindru apa va fi eliminată, pastrandu-se fundul mării vizibil. Aici se va planta un măslin ținut în condiții propice (cu încălzire, stimulente nutritive etc). Așa cum măslinul are nevoie de îngrijire permanentă în condiții vitrege, așa și pacea trebuie întreținută asemeni unui organism viu.
Acest spațiu circular aflat sub nivelul mării rezistă în condiții de stres și generează o zonă de pace.

Tubul care care conectează cele două insule este realizat dintr-o structură ușoară de carbon , închisă pentru a proteja circulația de intemperii. Prin acesta se realizează în sistem supaetajat un parcurs pietonal la partea superioara și unul prin intermediul unor telecabine cu o capacitate de 30-50 de persoane pe sens. Un eventual balans al tubului este anulat prin amplasarea unor sisteme de echilibrare gen pendul, similare cu cele anticutremur.
Acest tub va fi colorat în culorile ROGVAIV, simbol modern al păcii.

Legătura dintre continente se va realiza printr-un sistem de tunele subterane, acest sistem dovedindu-se cel mai eficient în condițiile extreme din această zonă.
Stațiile terminus se conectează cu cu podul tub prin intermediul unor canale verticale asemeni unor periscoape care privesc unul spre altul.
Deasemenea, există posibilitatea amplasării unui nod de legătură subterană direct cu cubul.